Ruilen & Retourneren

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Vermeld altijd je ordernummer bij je retouraanvraag! Voldoet een artikel niet aan je verwachting? Jammer, maar dat kan gebeuren. Alle producten van KIMO Collection kunnen binnen 14 dagen na aankoop geretourneerd worden.
Stuur een mail naar support@kimocollection.com om ons retouradres op te vragen. Vergeet niet om je ordernummer te vermelden bij deze retouraanvraag. Onze klantenservice zal uw mail binnen 1-3 werkdagen beantwoorden. Kosten voor het retourneren van bestellingen zijn voor eigen rekening. Wij raden aan retourpakketjes altijd met een track & tace-code aan ons te retourneren.
Om voor terugbetaling in aanmerking te komen, moet het artikel ongebruikt zijn en zich in dezelfde staat bevinden als waarin u het heeft ontvangen. Het gemakkelijkst is om de originele verpakking van de webwinkel te gebruiken. Zo gaan wij verspilling tegen en help je mee aan een mooiere wereld!

Onderstaand een overzicht waaraan het retourartikel moeten voldoen of waarmee u rekening dient te houden:
• Je retourzending dient een geldig retournummer te hebben.
• We raden je aan om je retour altijd als postpakket te versturen met track & trace.
• Het pakket dient in originele verpakking retour worden gestuurd. De verpakking moet ook compleet en onbeschadigd zijn.
• De items van je retourzending dienen onbeschadigd te zijn en geen gebruikssporen te vertonen.
• Wij crediteren geen beschadigde en/of gebruikte artikelen.
• Een onaangemelde retourzending of een retourzending zonder retournummer en/of waar geen (toereikende) portokosten voor is voldaan, wordt niet door ons in ontvangst genomen en gaat per direct retour naar de afzender. Eventuele kosten die hieraan zijn verbonden, zijn voor rekening van de afzender.
• Artikelen die gebruikt en/of beschadigd zijn, waarvan de verpakking beschadigd is of ontbreekt, worden ook niet geaccepteerd en gaan direct retour naar de afzender. De verzendkosten die hieraan zijn verbonden, zijn voor rekening van de afzender.
• Indien jouw bestelling beschadigd of onvolledig is bezorgd, verzoeken we je dit z.s.m en uiterlijk binnen 3 werkdagen aan de klantenservice te melden.
• De verantwoordelijkheid voor de retourzending ligt bij jou totdat het pakket ons heeft bereikt. Vergeet niet om een bewijs van de verzending te vragen wanneer u het pakket gaat verzenden.

Zodra jouw retour door ons is ontvangen, geïnspecteerd en goedgekeurd wordt deze verwerkt en zal een creditering van je aankoopbedrag automatisch toegepast worden binnen 4 dagen nadat we het artikel hebben ontvangen. Het aankoopbedrag wordt teruggestort op de (bank)rekening/creditcard.