Duurzaam

Sustainable. Slow fashion.

We kunnen er niet om heen dat wij als mens te veel consumeren en van moeder aarde vragen. 

Bij KIMO Collection proberen we dan ook te kiezen voor duurzame stoffen die zijn gerecycled. Uiteraard moeten er steeds meer stappen gezet worden om zo min mogelijk een zogenoemde “footprint” achter te laten, daar zullen wij dan ook zeker alle aandacht aan geven. Alle items zijn een limited edition en zullen dan ook in kleine aantallen worden gemaakt. We willen hiermee voorkomen dat het onderdeel wordt van de fast fashion industrie. Onze focus ligt juist op iets unieks neerzetten!

Daarnaast is een kimono een duurzaam mode-item. Het is een kledingstuk dat voor meerdere gelegenheden geschikt is en zo kan je het simpelweg vaker dragen. Of het nu een jas is voor in de zomer, een jurk voor naar een feestje, een ochtendjas voor in huis of makkelijk een vest voor over bijvoorbeeld je sportkleding. 

Wij van KIMO Collection besteden ook alle aandacht aan een goede kwaliteit van het kledingstuk. Zelfs alle binnen naden worden allemaal netjes afgewerkt, de kimono is echt een parel voor het oog. Wanneer je de aanbevolen wasvoorschriften volgt is het een kledingstuk, wat jarenlang meegaat!